fredag 30. november 2007

Slekt og Data

Denne uken kom endelig nr. 3 – 2007 av DIS-Norges medlemsblad Slekt og Data. Litt forsinket i forhold til vanlige tidsskjema. Denne gangen var temaet: Skal vi være DIS? Det vil si 25 av 48 sider med teamstoff som blant annet omtaler mange av DIS-Norges verktøy for slektsforskere. En ypperlig oversikt spesielt for nybegynnere. Vi som jobber med DIS-Norges veiledning til nyinnmeldte medlemmer kan også ha nytte av å referere til dette nummeret av medlemsbladet i fremtiden. Ved tidligere utgaver av Slekt og Data har jeg opplevd temasidene som ganske dominerende slik at det har blitt lite stoff igjen av interesse dersom hovedtemaet ikke har vært fristende nok. Denne gangen var dette bedre. Kanskje fordi jeg finner omtale av DIS-Norges mange gode verktøy interessant. Fant også en oversikt over ti tips nettsidene som omtaler slektsforskning i en del aktuelle land. Deriblant en sak om ”10 enkle råd for å finne slekt i New Zealand” som virket kjent.

Det sies at neste nummer av Slekt og Data skal komme ut før jul. Det høres lovende ut for romjula. Kanskje får vi snart også noen intervju med slektsforskere som forteller om sin slektsforskning. Det vil sikkert være av interesse for flere enn meg.

lørdag 24. november 2007

Slektsblogger i Norge

De siste ukene har det dukket opp en rekke blogger i Norge. Det er flott, men jeg savner bloggen som dekker mine interesser, så da får jeg skrive den selv. Med tid og stunder så blir det nok litt slektsforskning og genetisk genealogi her. I tillegg så er jeg interessert i den norske utvandringen til New Zealand. Dette er i alle fall en start og så får vi se hva det blir til.

Norske slektsblogger:
Livs blogg
www.skramstad.net
Torills blogg
Jeg har Ordet!
Ord fra DIS-Norges leder

Svensk slektsblogg:
Sannes