onsdag 28. november 2012

Får ancestry.com konkurranse?

De store slår seg sammen og blir stadig større. Denne gangen er det MyHeritage som overtar Geni

I følge Geni er MyHeritage følgende: 
MyHeritage is the most popular online family tree network to discover, share and preserve your family history. Families around the world can create their own private family websites to share pictures and videos, organize family events, build family trees and search for ancestors. With 38 languages, 1.1 billion profiles and 23 million family trees, MyHeritage.com is uniting families worldwide.  

Geni beskriver denne sammenslåing slik: 
Geni will remain an independent brand at www.geni.com. We remain fully committed to creating the largest, most comprehensive and most accurate family tree of the world. The entire Geni team will continue on with MyHeritage, for a total of 130 employees. 

En av de umiddelbare konsekvensene er at det blir gratis å bruke Geni. Men siden dette er kommersielle selskaper så bør man regne med at de også vil tjene penger på dette på lengre sikt. Online familie-trær som Geni kan være et greit verktøy for å se hva andre har funnet ut, men man bør være meget kritisk til denne type informasjon for her er det veldig mye useriøs slektsforskning som er tilgjengelig. 

Så får vi se da om MyHeritage virkelig er i stand til å by ancestry.com konkurranse etter hvert.   

Ønsker du å lese pressemeldingen finnes den her.

mandag 26. november 2012

Ny optimisme i Norway-Heritage

I forrige uke kom meldingen om at Norway-Heritage trengte støtte for å unngå nedleggelse av sin virksomhet. Dette resulterte i så mange former for støtte til dette populære nettstedet at det nå ser mye lysere ut. Børge Solem, lederen av Norway-Heritage, har lagt ut følgende melding på nettstedets eget forum: 

24/11/2012
Thank you all very much for all the support and sentiments. I want you to know I am by good health. Please forgive me for having to let you wait a little longer for an update as I am away from home till next week. However, I will just let you know that from the many responses I have had the latest weeks I understand that the site is important to many people and I feel obliged to keep it running. I would like you to know that I have had several responses from individuals and organizations who have offered their possible help and support to keep the site alive. This looks very promising and I now feel pretty sure that Norway Heritage can be continued. 

Børge Solem

fredag 23. november 2012

… there's no app for that!

John D. Reid i Ottawa, Canada skriver bloggen Anglo-Celtic Connections og det er en blogg jeg med stor interesse har fulgt i flere år. I dag kom innlegget "Ramblings on why family history?" Les selv og gjør dine betraktninger. Ja, hvorfor driver vi med denne hobbyen...
 


     

søndag 18. november 2012

Norway-Heritage trenger din støtte

Norway-Heritage er et nettsted som har mye informasjon om blant annet emigrasjon, skip og passasjerlister. Nettstedet er ofte benyttet av slektsforskere og deres fora har svært mange erfarne og entusiastiske deltakere.  
Nå kan det se ut som om at de må legge inn årene. På deres nettside står følgende melding: 

Norway Heritage to be discontinued.

The Norway Heritage website has been on-line for 15 years now. It's been a lot of fun, a lot of hard work, and very interesting. However, as you can probably imagine keeping such a project going requires some kind of financial support in addition to other contributions. I regret to have to announce that I can not any longer keep the Norway Heritage website alive. The Norway Heritage Project and Website will therefore most likely be discontinued in 2013.

Yours, Borge Solem 


Det vil være synd om dette flotte nettstedet legges ned, men det går ofte slik når det ikke er en forening som står bak. Kanskje dette gir NSF eller DIS-Norge en mulighet til å hjelpe til med fortsatt drift i en eller annen form.

torsdag 15. november 2012

En forening som sliter

NSF var kjent for å fremme slektsforskning av høy kvalitet. Det omdømme har de bygget jevnt og sikkert siden starten i 1926. 

Foreningen har siden jeg ble kjent med den for nesten 50 år siden ikke briljert med forenings drift og dette har resultert i aktiviteter stort sett sentrert i Oslo-gryta. Det har vært gjort flere forsøk med å etablere distrikts representanter uten at dette har gjort foreningen mer landsdekkende. Siste forsøk er å få igang aktiviteter i Hedmark hvor foreningen håper på et fruktbart samarbeide med andre foreninger og lag i samme område. NSF skal visst ha 61 medlemmer i Hedmark. Dette er veldig få skal man kunne skape varig aktivitet i fylket. Min erfaring med etablering av DIS lokallag i tre fylker og gjenoppliving av lokallag i to fylker tilsier at man i det minste må ha 100 medlemmer i området skal aktiviteten kunne opprettholdes over mange år. I tillegg er NSF sin frontfigur i fylket ikke kjent for diplomati og samarbeide. Her ligger det meste til rette for et bomskudd fra NSF.

torsdag 8. november 2012

Fremtidens gravstein

Vi får håpe at dette ikke blir en typisk gravstein i fremtiden. Men noen gravsteiner har visst allerede en Quick Response (QR) på plass med lenke til informasjon om personen. En annen sak er at personer i dag ofte har svært lange navn som kan kreve relativt store gravsteiner dersom hele navnet skal på plass. Store gravsteiner blir neppe tillatt så kanskje det blir et større behov for en QR på gravsteinen i framtiden.

Skal det være en slik gravstein så finner du sikkert en her. Dette temaet er også omtalt i mailonline.             

torsdag 1. november 2012

Nytt New Zealand forum

De siste to årene har det foregått store forandringer i foreningen New Zealand Society of Genealogists (NZSG). Foreningen har fått et helt nytt styre, ny redaktør av deres medlemsblad og ny nettside redaktør. 

Tidligere denne måneden starter foreningen også opp et nytt forum. Det ser ut til at forumet er basert på en programvare som minner om DIS-Norges Slektsforum. Den store forskjellen i forhold til Slektsforum er at det bare kan brukes av foreningens medlemmer og er delt opp i følgende fire fora:
  • NZSG - our society
  • Genealogy
  • Introduce Yourself & Off-topic Chat
  • Help 
DIS-Norge har også på sitt Slektsforum noen fora som kun er forbeholdt medlemmer. NSF etablerte tidligere i år sitt eget forum som også kun er forbeholdt sine medlemmer. Det som kjennetegner disse fora er at aktiviteten er så liten at få, om noen, følger med på hva som skjer der. Basert på denne erfaringen er det vel neppe liv laga for NZSG sitt forsøk, men kanskje er forholdene litt anderledes down under.