onsdag 29. mai 2013

TV2 serie om slekt og grunnlov i 2014

NRK sine høye seertall for programserien "Hvem tror du at du er?" har nok ikke gått helt upåaktet hen hos konkurrenten TV2. 

Våren 1814 samlet 112 menn seg på Eidsvoll for å utarbeide det som skulle bli Norges Grunnlov. Neste år fyller Grunnloven 200 år og i den forbindelse har slektsforskere blitt invitert av DIS og Riksarkivet til å adoptere en av de 112 eidsvollsmennene for å samle inn opplysninger om etterkommerne.

I forkant av Grunnlovsfeiringen i 2014 kommer så TV2 med en serie på seks episoder om noen av etterkommerne av seks eidsvollsmenn. Serien skal sette fokus på de historiske hendelsene som ledet fram til Grunnloven og på dagens Norge. Dette gjøres ved å fortelle historier om utvalgte eidsvollsmenn og deretter om deres etterkommere. Det er opplysninger samlet inn om etterkommerne det siste året som nå blir brukt for å finne personer presentert i programmene. Produksjonsselskapet Globus Media AS samarbeider med TV2 om serien som har arbeidstittelen "De utvalgte".

Programledere for denne serien blir Solveig Kloppen og Hans Olav Lahlum. Serien blir trolig en slags kombinasjon av programmene "Hvem tror du at du er?", "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" og "Norge Rundt" og det er ment å være lærerik underholdning.

mandag 20. mai 2013

Queens and Kings of Slektsforum

Det er lenge siden oversikten over de mest aktive på Slektsforum har blitt oppdatert. Men det mangler ikke på aktivitet der og superhjelperne er fortsatt utrolig aktive. Tabellen nedenfor viser de fem mest aktive og deres antall innlegg.

 

Else B. Rustad fortsetter med sitt meget imponerende aktivitetsnivå og passerer i disse dager trolig 9 000 innlegg som tilsvarer et snitt på hele 3,8 innlegg pr. dag. Hun har vært i front siden september 2011. Ved forrige oversikt i desember 2010 var det The Queens of Slektsforum som gjorde rent bord. Nå er Laila N. Christiansen og Marit Nyhus fallt ut av topp fem listen og to meget aktive menn har kommet inn. 

Det øverste bildet viser fire av de fem mest aktive. Utrolig at andelen av så unge og dyktige slektsforskere er så høy! Det bør love godt for fremtiden.