søndag 16. oktober 2011

DNA tilbud på Slektsforskerdagen i Oslo

Også i år stiller Anne Marit og jeg med DNA og slekt stand på Slektsforskerdagen i Oslo som arrangeres på Riksarkivet lørdag 29. oktober. Interessen for DNA og slekt er stadig økende og utviklingen på området skjer fortsatt i meget høyt tempo. Som vanlig er det et sterkt ønske om at flere personer blir testet slik at oversikten over de forskjellige yDNA og mtDNA variantene blir stadig mer finmasket og nyttig.

Nytt av året er at Family Tree DNA, som er det ledende selskapet innen DNA og slekt, vil ha et spesialtilbud til de som kommer på Slektsforskerdagen i Oslo. Så er du en av dem som har lurt på å ta en DNA test har du nå en god mulighet til å komme i gang. Det blir også flere gode tilbud til de som ønsker å utvide sine tester. Vi sees på Slektsforskerdagen.

søndag 2. oktober 2011

Ny #1 på Slektsforum

Noen er langt mer aktive og deler sine kunskaper med andre. Else B. Rustad er en av dem. Hun har nå i snart fem år skrevet i gjennomsnitt tre innlegg hver eneste dag på Slektsforum. Dette er innlegg hvor hun generøst deler sine enorme kunskaper innen slektsforskning og ikke minst evner til å lese de mest krevende dokumenter. Som dere vet har jeg meget stor respekt for slike meget hjelpsomme mennesker. Else B. Rustad overtok som den mest aktive person med over 5300 innlegg på Slektsforum den 26. september i år. Tidligere var det Lillian Kristiansen som lå i front.