tirsdag 10. juli 2012

Søk i verdens største database

Tidligere nevnte jeg hvordan man bør søke i FamilySearch databasen som er verdens nest største database. Slektsforskeren Michael Hait skriver bloggen Planting the Seeds og har skrevet om hvordan man gjør effektive søk i ancestry.com databasen med hele 10 milliarder poster. Mange av oss bruker mye tid på søk i disse databasene og da kan det være lurt å sjekke sine egne søkevaner mot andres. Ofte plukker vi opp nye måter å gjøre effektive søk på.

Selv bruker jeg et World Deluxe-abonnement på ancestry.com og er godt fornøyd med det. DIS-Norge har tilbud på slike abonnement. Og det er ikke bare meg som bruker ancestry.com. Det skal visst være over 2 millioner andre også som abonnerer. Flere tall om ancestry.com finnes på GeneaPress.

tirsdag 3. juli 2012

Søkbare NZ emigrant lister

FamilySearch kommer stadig med nye flotte hjelpemidler for slektsforskere. Denne gangen er det passasjerlistene med emigranter til New Zealand for perioden 1855 - 1973. Totalt er det hele 817 601 registreringer. Denne nye tjenesten ble tilgjengelig den 27. juni 2012.