lørdag 17. september 2011

Populære nettsteder

Alexa.com har en tjeneste som rangerer trafikken i løpet av de siste tre månedene for forskjellige nettsteder. Tabellen til venstre viser en oversikt over noen norske nettsteder som er aktuelle for slektsforskere. Ikke uventet ligger Arkivverket på topp fulgt av DIS-Norge. Mer overraskende er det kanskje at Norsk Slektshistorisk Forening sitt nettsted genealogi.no ligger så langt bak DIS-Norge og at det døde nettsted slekt.no ligger foran et par andre ofte omtalte nettsteder.

Gi beskjed dersom det er noen nettsteder du savner så kan de kanskje bli med ved en senere oppdatering.

søndag 11. september 2011

Digitalarkivets forum sliter

Tidlig i år skrev jeg at Digitalarkivets Brukarforum var på stø kurs. Det hadde vært en riktig påstand i flere år, men kursen tok en brå vending like etterpå. Ved utgangen av januar i år stengte Digitalarkivet sitt Brukarforum og åpnet flere nye fora i nytt format. Arvtageren til Brukarforumet ble Brukernes eget forum, men det viste seg raskt at svært mange av Digitalarkivets brukere ikke fant seg til rette der og forsvant. Frafallet var stort og aktiviteten i antall emner som ble diskutert falt som vist på figurene.

Dette skjedde på samme tid som den populære TV serien "Hvem tror du at du er?" ble sendt og som fungerte som en enorm reklamekampanje for slektsforskning. Digitalarkivet bommet stygt i valg av tidspunkt for sin omlegging til nytt forum da de ikke klarte å dra nytte av denne reklamen. Dette var i stor kontrast til DIS-Norges Slektsforum som fikk en enorm tilstrømning og økt aktivitet. Konsekvensen av dette ble at den ledende rollen som Digitalarkivets Brukarforum hadde hatt i mange år ble overtatt av DIS-Norges Slektsforum.