torsdag 30. desember 2010

Årets slektsforskerbragd

I år har det vært lett å kåre vinner av årets slektsforskerbragd. I alle fall fra mitt subjektive ståsted, for å være objektiv i en slik sammenheng lar seg neppe gjøre. De som har fulgt med på denne slektsbloggen blir neppe særlig overrasket selv om DISchat gjengen ikke tenkte i samme baner som meg da jeg testet det der for en tid tilbake. DISchat gjengen kom opp med mange gode forslag og det er nok enda flere gode kandidater som jeg ikke kjenner til.

Årets slektsforskerbragd har tidligere blitt tildelt:

2008 Høgskulen i Volda
2009 Gravminner i Norge

Til året pris har utleggingen av 1910 folketellingen og omleggingen av nettsidene til DIS-Norge vært kandidater. Dette er gode kandidater, men de nådde ikke opp. Den største bragden er den som de ivrigste hjelperne på Slektsforum står for. Så årets slektsforskerbragd går til Queens of Slektsform som i dag er oppført med følgende antall innlegg:

Lillian Kristiansen 4249
Laila N. Christiansen 4208
Else B. Rustad 3839
Marit Nyhus 3272
Margit Nysetvold Bakke 3140

Å skrive over 3000 innlegg, som for det aller meste går ut på å hjelpe andre, er uten tvil en meget stor bragd som jevnt og trutt har pågått over flere år. I snitt utgjør dette mellom 1,5 og 2,5 bidrag hver eneste dag. Takker og bukker for innsatsen og denne fantastiske ressursen.