test

onsdag 19. september 2012

Spennende nytt verktøy

NSF arrangerer denne helgen Slektshistorisk LAN-party. Dette er noe nytt for slektsforskere i Norge og det blir spennende å se om det blir så vellykket at det blir gjentatt ved en senere anledning. På Oslosurf finner vi følgende opplysninger:  

Norsk Slektshistorisk Forening inviterer til Genea-LAN - Europas første LAN-party for slektsforskere. Sett av helgen 21. til 23. september, og forbered deg på 44 timer non-stop slektsforskning på nær-nett med andre slektsforskere. Vi rigger oss til i Øvre Slottsgate 2, alle tar med seg PC - så kobler vi oss på nett med hverandre, lokale ressurer og nettet - og setter i gang!

Medlemmer av foreningen: kr. 200,-. Andre kr. 400,-.
Sted: Slektsforskernes hus
Adresse: Øvre Slottsgate 2B, Oslo
Epost dette arrangement: kontor@genealogi.no
Dato: 21. september 2012
Tid fra: 18:00
    
   
NSF slår også på stortromma med en rekke presentasjoner, hovedsaklig gitt av foreningens medlemmer. 

Det er fint at man forsøker seg på nye former for å bringe slektsforskere sammen og på den måten skape nye verktøy, men har NSF valgt et gunstig tidspunkt for et slikt forsøk? Aktiviteten på diverse slektsforsker fora har fortsatt ikke kommet godt igang etter sommerens dvale. Historisk sett har aktiviteten vært på topp i første kvartal av året som trolig er et bedre tidspunkt for en slik aktivitet. En utvidet tidsfrist for påmelding kan tyde på at interessen er mindre enn forventet. Det blir spennende å se hvor vellykket dette arrangementet blir.  

3 kommentarer:

Viggers sa...

Dette var en god ide, og jeg er enig med deg at ei helg i september ikke er noen god dato. Januar/februar er mye bedre for ei slik innehelg.

Husingen sa...

Tross noe dårlig timing ble arrangementet faktisk vellykket, med et 40-talls personer påmeldt og innom til forskjellige tider. Lørdag var det stort sett fullt hus på alle foredrag. Kvelds- og nattestid noe tynnere befolket selvsagt. NSF skal evaluere hele greia etterpå, men det er nok store sjanser for at dette blir gjort igjen. Kanskje blir det 1. kvartal 2013?

Vidar Øverlie sa...

Mange takk for kommentarer. Det var kjekt å høre at arrangementet var vellykket og at det kanskje blit gjentatt på nyåret. Slektsforskermiljøet i Norge trenger fornyelse som det har vært lite av de siste årene.