test

tirsdag 21. februar 2012

Enda et forum

Ja, hvor mange fora for slektsforskning trenger vi? Denne gangen er det FamilySearch som har startet et forum for slektsforskning i Norge på Facebook. Antallet slike fora synes å være i sterk vekst og det er vel få om noen som nå klarer å ha en total oversikt over slike fora. Noen kommer og noen dør ut. Blir det for mange fora så går det ut over kvaliteten. Jeg er derfor tilhenger av relativt få fora slik at det ikke blir alt for krevende for de som ønsker å følge med. For øyeblikket kan det se ut som det Facebook som er på frammarsj på dette området. For meg blir dette for lite oversiktlig og for mye støy, men hjelper det til å få den yngre garde interessert så skaper det vel en positiv effekt som hobbyen vil tjene på i lengden.

8 kommentarer:

Egil Houg sa...

owissubHelt enig!

Laila Christiansen sa...

Det er plass for alle. Slektsforum er litt vel norskpråklig for amerikanerne, og da kan Familysearch sitt forum være et fint tillegg. Jeg er mer redd for fora som er varslet, hvor man blir sett på ovenfra og ned, og det å "jeg leter etter Bestefar" ikke er velkommen.

Vidar Øverlie sa...

Når Laila nevner fora som er varslet så antar jeg hun hadde følgende tematråd i tankene

http://www.genealogi.no/content/arkivverkets-medlemsforum#comments

Der er jeg helt enig, vi trenger ikke flere norske fora heller og det får vi håpe at NSF innser. Norsk slektsforskning tjener ikke på at foreningene motarbeider hverandre.

Når det gjelder fora om norsk slektsforskning på engelsk så er utvalget allerede for stort. Det får jeg komme tilbake til ved et senere blogginnlegg.

Harald Søren Storaker sa...

Det er er forum fra før på Facebook, Norwegian Genealogy http://www.facebook.com/groups/22802545149/

Teknisk synes eg Facebook er dårlig egna. Det blir lett rotete med noen svar som egne innlegg og noen svar somm kommentar. Og så slippes svaret straks du trykker Enter - -. Det er ofte før beregninga -

Men - det treffer nok et breiere publikum.

Vidar Øverlie sa...

Jeg deler nok Haralds syn på dette, men Facebook kan være ypperlig når det gjelder å finne nålevende. Så verktøyet må stå i folhold til oppgaven. Her er det i alle fall en som liker Facebook til slektsforskning

http://renathe-johanne.blogspot.com/2012/02/facebook.html

Laila Christiansen sa...

Det jeg tenker mest på, er at Slektsforum er veldig norskspråklig, og ikke lett tilgjengelig for engelskspråklige/utlendinger.

Ancestry har jo et slags forum som er delt inn i counties, men det er veldig vanskelig tilgjengelig. Hva med å hjelpe Familysearch på banen med noe som kan samarbeides md Slektsforum - tenker da språkmessig?

Husingen sa...

Grunnen til at NSF har tenkt på å starte et forum har faktisk å gjøre med antall henvendelser som har kommet til foreningen om akkurat dette. Et av de viktigste formålene til NSF er å forsøke å gi medlemmene det de ønsker. Det er et faktum at både Brukerforumet til Digitalarkivet og Slektsforum ikke har noe godt alternativ til de som forsker på middelalderslekter og aktivititen til de som holdt den siden av forskningen i gang har sunket betraktelig på de ovennevnte fora. NSF forsøker seg altså ikke på konkurranse, men på å fylle et tomrom.

Vidar Øverlie sa...

Laila, jeg er enig i at Slektsforum kan bli mer brukervennlig både for norsk og engelskspråklige brukere og det går det kanskje an å gjøre noe med selv om det kan se ut til å ta sine år. Mitt poeng er at jeg synes det er bedre å utvikle eksterende fora enn å etablere nye fora som ikke tilfører noe nytt, men jeg registrer at "alt" skal over på fb for tiden.

Husingen, at noen brukere av Digitalarkivets BF har hoppet av etter omleggingen der er kanskje lite ønskelig for noen, men Slektsforum har overtatt som det suverent største forumet for slektsforskning i Norge. La oss heller bygge videre på det som er det positive i denne utviklingen og samle alle relevante tema på Slektsforum. De fleste har nok med å forholde seg til et forum når det gjelder slektsforskning og det finnes alt for mange slektsforsker fora med for liten aktivitet.

Det kan se ut som om fb er den aller største utfordreren for øyeblikket og fortsetter dagens utvikling så blir det dette forumet som tar over. Fb er et dårlig alternativ fra mitt ståsted.