tirsdag 5. august 2008

New Zealand Society of Genealogists Index Version 5

Her om dagen kom denne CD-en i postkassa etter en lang reise fra New Zealand. Jeg har fra før versjon 4 som har blitt mitt viktigste verktøy når det gjelder slektsforskning i dette landet. Med en utvidelse på hele 1,7 millioner registreringer så var det ikke mye tvil om jeg bare måtte ha versjon 5 også. Med denne betydelig utvidelsen er indeksen nå på 7,5 millioner registreringer fra 164 kilder. Indeksen har gode søkemuligheter på både etternavn og fornavn. Søk på etternavn er gjort på et sekund eller to. Søkes det på fornavn så må nok hele databasen søkes igjennom og det tar omtrent 20 minutter på min PC. Siden de opprinnelige navnene gjerne ble skrevet litt annerledes i det nye landet er det viktig også å kunne søke på fornavn selv om dette tar litt tid.

3 kommentarer:

Laila Christiansen sa...

Heisann!
Hvordan får man kjøpt denne cden?

Vidar Øverlie sa...

Hei Laila

Det er New Zealand Society of Genealogists som selger denne denne CD-en
http://www.genealogy.org.nz/

Du finner butikken deres under "Sales" knappen på denne siden. Der selger de en "public version" til 80 NZ$ som kun inneholder 4,7 mill registreringer. Medlemsversjonen har 7,5 mill registreringer og koster 60 NZ$. Jeg har medlemsversjonen og gjøre gjerne noen oppslag for de som ønsker det.

Jeg kjøpte medlemsversjonen ved å sende noen eposter til foreningen. De tar kredittkort.

Vidar Øverlie sa...

Laila,

Ser nå at det også går an å bestille medlemsversjonen ved å klikke på lenken "NZSG Index V5 members edition" som ligger under innloggingsområdet på hovedsiden deres. Nettsidene deres har blitt oppdatert de siste dagene.