test

søndag 22. januar 2012

Mindre aktive norske slektsblogger

Utvalget av norske slektsblogger er fortsatt ganske stort selv om noen synes å ha tatt kvelden. Jeg har tidligere laget oversikter over nye slektsblogger. Den siste er fra november 2010 og finnes her. Siden den gang har jeg registrert få nykommere og den eneste med et rimelig aktivitetsnivå er Bloggen til Rune Nedrud i NSF. Riktig nok en bra blogg som til tider deler sine tanker om det å drive foreningsvirksomhet.

Ser man på aktivitetsnivået til de mest aktive slektsbloggene som også gir en grei oversikt over aktiviteten så har aktiviteten siden 2009 falt betraktelig. I 2010 og 2011 var aktiviteten redusert til henholdsvis 55% og 40% av aktiviteten i 2009. Fortsetter denne trenden blir det snart veldig få blogger med et rimelig aktivitetsnivå. En blogg som er savnet og som var en av mine favoritter er Slektsbloggen til Per Olav som hadde sitt siste innlegg i november 2010.

Av blogger som har hatt mange gode innlegg det siste året er bloggen Genit av Liv Marit Haakenstad, så det skjer da også positive ting. Så finnes også DIS-Norges lederblogg med sine faste daglige innlegg, så det finnes heldigvis unntak fra den dalende aktiviteten. En annen positiv observasjon er at det kun er fem dager siden siste innlegg på min 10 norske slektsbloggliste. I november 2010 var det tilsvarende tall 7 dager.

4 kommentarer:

Viggers sa...

Ja, det er en rett observasjon Vidar, & jeg savner den gode aktiviteten i 2008-2009.

Døgnet har bare 24 timer & nye plattformer som twitter kan jo spille inn? Har en ikke noe å bidra med får en la være å blogge, men de aller fleste har jo mye interessant å bringe til torgs. Kunsten er kanskje å kombinere noe en gjør i en kanal & gjenbruke det i en blogg.

Vidar Øverlie sa...

Ja, det er meget mulig at det er andre fora som "stjeler" tid. Ser at det er flere bloggere som kobler blogg innlegg med FB etc.

Laila Christiansen sa...

Nå vet jeg ikke om min blogg er en av de du frekventerer, Vidar, men plutselig har jeg blitt slektsforsker på heltid, og med ting det ikke går an å blogge om. så da går tiden fort og lang mellom hvert blogginnlegg :)

Før blogget jeg slektsting om det jeg drev med, men kan altså ikke så mye det nå lenger.

Ser allikevel at januar i fjor hadde jeg bare 9 innlegg, i år 4, vi får se om ikke resten av året blir mer aktivt :)

Og for min del har ikke "Twitter" vært noen som helst slags grunn til å ikke blogge, all den stund jeg glemmer at jeg i det hele tatt er der :)

Husingen sa...

Jeg mener vi trenger bloggerne. Det er mange her ute som har gode innspill som andre kan ha behov for å vite om. Jeg tror årsaken kan være at det ikke kommenteres særlig mye, og at en del bloggere opplever det som om de skriver bare for seg selv. Og så er det noe viktig i det Viggers sier, døgnet har bare 24 timer.....