fredag 30. desember 2011

Årets slektsforskerbragd

Favoritten til årets slektsforskerbragd har vært klar i lang tid. Ja, det ble en suveren vinner og det er neppe noen overraskelse for den som er innom slektsbloggen min. At noe var i gang fikk vi en klar indikasjon på allerede i begynnelsen av året da aktiviteten på Slektsforum skjøt fart i takt med at flere episoder ble vist av NRK1 TV programmet "Hvem tror du at du er?". Det hele toppet seg etter episoden med Kåre Willoch da aktiviteten på Slektsforum var over 130 emner i løpet av et døgn. DIS klarte på en ypperlig måte å bruke TV programmene som fantastisk reklame for Slektsforum. Også etter at programserien var over forble aktiviteten på Slektsforum større enn vanlig som vist på figuren under.

Ikke bare klarte DIS å utnyttet reklame effekten av "Hvem tror du at du er?". I slutten av januar stengte Digitalarkivet sitt Brukarforum og erstattet det med Brukernes eget forum. Det nye forumet hadde flere startvansker og klarte ikke å dra nytte av slektsforsker reklamen på TV. Tvert imot, det nye forumet ble ikke godt mottatt av de som var vandt med Brukarforumet og aktiviteten ble nesten halvert i forhold til tidligere år. Meget dårlig timing av Digitalarkivet og desto bedre for DIS-Norges Slektsforum som deretter i lengre perioder har hatt over dobbel så stor aktivitet i forhold til Digitalarkivets Brukernes eget forum som vist i figuren under.
Slektsforskerne i Norge har fått et nytt nummer en forum og det heter Slektsforum. Året slektsforskerbragd går derfor til de i DIS-Norge som står bak Slektsforum.

1 kommentar:

Bendichte sa...

Vil bare ønske deg ett Godt Nyttår!