torsdag 15. april 2010

Slektsforskerne finner ikke veien

Nei, det skal være sikkert og visst. I dette tilfelle hjelper det slettes ikke med en GPS heller. Jeg har to ganger tidligere skrevet om det svært lave antallet av nye slektsforskere som har registrert seg på Slektsforum og Slektsforskerbasen siden midten av februar i år. Dette er så alvorlig at det tas opp enda en gang. Antallet nyregistrerte brukere har sunket til langt under halvparten av hva som har vært nivået de to foregående årene som vist på figuren til venstre. Årsaken er ikke olympiske vinterleker eller at andre sosiale media har overtatt. Det er nå ganske sikkert at det er den nye nettsiden til DIS-Norge som er årsaken. Det er mye bra med den nye utgaven av denne nettsiden som f.eks. at nyheter har fått en dominerende plass. Men dette har åpenbart gått på bekostning av at nye slektsforskere ikke like lett som tidligere finner veien til to av DIS-Norges viktigste tilbud som Slektsforum og Slektsforskerbasen. Disse tilbudene var langt mer synlige og tilgjengelige på den gamle nettsiden. Tilsvarende eller enda bedre tilgjengelighet er det viktig å oppnå også på den nye siden. Dette er en aktivitet som bør få meget høy prioritet da det er avgjørende for å kunne opprettholde et godt DIS-Norge tilbud.

Tidligere denne uka ble TV programmet "Alt for Norge" vist på TV Norge. Programmet hadde stor fokus på slektsforskning. Her har visst mange DIS-Norge medlemmer lagt ned et betydelig arbeide og programmet fikk god mediedekning. Bare så synd at dette ikke gir et målbart utslag på tilstrømningen til forenings tilbud som Slektsforum og Slektsforskerbasen. Det må bli betydelig lettere for de nye slektsforskerne å finne veien.

6 kommentarer:

Viggers sa...

Ja, jeg har også registret den dramatiske nedgangen på Slektsforum. Vi ligger nå an til å vake rundt 50 % av tidligere år. Årsaken skyldes nok ikke at det er mindre interesse for slektsforskning, snarere tvert i mot.

OL var jo en downperiode, det så vi også på bloggbesøkene. Men etterpå? Jeg har ikke tenkt på at DIS-Norges nye, flotte hjemmeside skulle være medvirkende til nedturen. Dog har jeg sett & påpekt til styret at Slektsforum & Gravminner i Norge -som er våre egne, STORE, tilbud til slektsforsker burde hatt egne knapper godt synlig på forsiden. Ved siden av disse to en stor meld-deg-inn-i-DIS-Norge-nå-knapp. :-)

Harald Søren Storaker sa...

Eg har også reagert på at det er nå meir omstendelig å finne for eksempel "Gravminner i Norge". Eg har ikkje lagt sida i favoritter, men har brukt bare å klikke på DIS-firkanten, og så var det raskt å komme videre. Men nå må eg leite -

Bendichte sa...

Hei Vidar - du har så rett - så rett!
Skulle ønske vi kunne logge oss inn en gang - og det var det.
Samt at det var store dine "knapper" til de mest fokusert sidene. Kanskje landsmøte kan "vedta" noe.
Klem fra B.

Vidar Øverlie sa...

Bendichte,

Det ble vel neppe noe "vedtak" på Landsmøte. De rette personer er i alle fall blitt gjort oppmerksom på situasjonen og da skjer det sikkert noe om ikke så lenge.

mvh
Vidar

Espen sa...

Nå er det lagt inn noen snarveier i høyre marg på DIS-Norges nettside (http://www.disnorge.no/) så da får vi se.

Vidar Øverlie sa...

Ja, jeg vil følge med og si ifra dersom jeg registrer noen effekt. Kanskje snarveiene bør legges litt høyere på siden slik at de er lett synbare ved første øyekast.