test

tirsdag 26. februar 2019

Treff i norske slektstrær

Sjanse for treff i norske slektstrær, 1900
Det finnes mange tilbydere av norske slektstrær som er søkbare på nettet. Antallet har vært stabilt de siste 10 årene. Derimot har antallet norske slektstrær økt enormt og dette gjør det lettere å finne informasjon som kan lede til primærkilder. Det er særlig MyHeritage som har ledet an og som nå har flere hundrede tusen norske slektstrær i sin SuperSearch database. 

En liten og enkel test av de forskjellige tilbyderne for noen personer som levde rundt år 1900 ga resultatet som vist i figuren. Ingen tvil om at det er suverent størst sjanse for å få treff i MyHeritage sin SuperSearch slektstre database. Kanskje er det mer overraskende at databasen til Ancestry gjør det så bra. Ancestry er større enn MyHeritage på verdensbasis, men ikke i Norge hvor de holder en lav profil. Deretter følger Geni, DIStreff og FamilySearch som omtrent jevngode. Man hadde kanskje forventet en større sjanse for treff i FamilySearch og det hadde det også vært dersom testen ikke hadde begrenset seg til kun slektstrær. Det ser ut som om det dugnadsbaserte nettstedet WikiTree sliter med å få mange norske brukere.

4 kommentarer:

Ingmar sa...

Ingen treff opp mot TNG sider, eller er dei fleste "altfor" stengt?

Vidar Øverlie sa...

Mange takk for kommentaren, Ingmar. TNG var ikke med i denne testen da jeg ikke er kjent med at TNG har sin egen database man kan søke i, men der har jeg kanskje gått glipp av noe. Har TNG sin egen database? Jeg får sjelden treff som viser til TNG ved å Google.

Ingmar sa...

Nei, det er nok personlige/private databaser eg tenker på her.

Vidar Øverlie sa...

Ok, kanskje jeg husker å se på det alternativet ved en senere utvidet oppdatering hvor også Google blir tatt med.