lørdag 5. januar 2008

diskulogen

Kommentaren til et innlegg om Slekt og Data nedenfor viste seg å være riktig. Det ble ikke noe nytt blad før jul, men like over nyttår kom et meget godt alternativ i postkassa, diskulogen fra foreningen DIS i Sverige. Diskulogen har blitt et veldig bra medlemsblad de siste årene med variert stoff, mange fine bilder og flott layout. Desember 2007 utgaven var på hele 52 sider, derav 14 sider med tema emigrantforskning og 14 sider med fem artikler om slektsprogrammet DISGEN. Som DISGEN bruker med interesse for emigrantforskning er begge tema nyttig lesning. I Sverige var utvandringen til Amerika ca. 25% av befolkningen mot hele ca. 50% i Norge. Dette sier nok litt om forskjellen i leveforholdene i disse to landene på 18. hundretallet og tidlig på 19. hundretallet. Svenskene har også en reiseguide, "Touring Swedish America" for de som i dag vil oppsøke de "svenske" områdene i Amerika.

Foreningen DIS i Sverige har nå over 25 000 medlemmer. Det er ingen tvil om at foreningen har et tilbud som slektsforskerne finner meget attraktivt.

1 kommentar:

SusannS/Sannes sa...

Diskulogen har blivit en väldigt bra tidning. Även Släkthistoriskt Forum som är en tidning som Sveriges Släktforskarförbund ger ut har blivit suveränt bra. Det skall bli en ny redaktör till den tidningen så vi får väl se hur det blir i fortsättningen.

Men som sagt i Diskulogen kan man få många bra tips, mitt problem just nu är att jag inte har hunnit att läsa alla tidningar, jag har bara skummat igenom lite lätt.