test

lørdag 27. november 2010

Mangler vi mange millioner mennesker?

Det hevdes rett som det er at slektsforskning er den mest populære hobbyen. Tar vi en titt i bladkioskens utvalg så finnes det neppe et eneste blad om slektsforskning mens det finnes et stort utvalg når det gjelder hester, jakt, tatovering, biler, historie, båter, golf, etc. Så slektsforskning er kanskje ikke så populært som vi ønsker å tro.

I Nord Amerika med en befolkning på 345 millioner finner man gjerne Family Tree, Family Chronicle og Internet Genealogy. Det blir et tidsskrift for hver 115 million.

I England finnes gjerne
Your Family Tree, Your Family History, Practical Family History, Family History, Family Tree og Who Do You Think You Are? Med sine 61 millioner innbyggere blir det et blad for hver 10. million.

I New Zealand med et innbyggertall som er tilsvarende det norske finner man flere slektsforskerblader i kiosken, men de er alle importerte. Derav et fra Australia som har 22 millioner innbyggere. Dette bladet har egne sider om slektsforskning i New Zealand.

Må vi vente til vi blir 10, 20 eller 100 millioner innbyggere her i landet før vi finner et blad for denne "populære" hobbyen i kiosken?

2 kommentarer:

Bendichte sa...

Hei Vidar
Det var et interessant spørsmål - og jeg har intert svar! Skulle ønske det var et slikt magasin - eller er alt vi "søker" på nett?
Jeg er også av de som ikke blogger så mye lenger - arbeid og det å rekke "over alt" styrer mye av tiden.
Har funnet ny slekt på Facebook og det er spennende.
Ønsker deg i hvertfall en flott Advent!
Klem fra Bendichte

Vidar Øverlie sa...

Hei Bendichte

Har nettopp vært en tur til Canada og det var ikke noen slektsforsker blader å finne i kioskene på flyplassene der heller. Så det skal nok holde hardt om det kommer noe i Norge.

Facebook er nok et bra verktøy for å finne levende slekt rundt om i verden. Har selv kunnet hjelpe andre der.

Ja, det blir nok Jul i år også ser det ut til. Kulden og snøen er alt kommet.

God Advent!

mvh
Vidar