lørdag 27. november 2010

Mangler vi mange millioner mennesker?

Det hevdes rett som det er at slektsforskning er den mest populære hobbyen. Tar vi en titt i bladkioskens utvalg så finnes det neppe et eneste blad om slektsforskning mens det finnes et stort utvalg når det gjelder hester, jakt, tatovering, biler, historie, båter, golf, etc. Så slektsforskning er kanskje ikke så populært som vi ønsker å tro.

I Nord Amerika med en befolkning på 345 millioner finner man gjerne Family Tree, Family Chronicle og Internet Genealogy. Det blir et tidsskrift for hver 115 million.

I England finnes gjerne
Your Family Tree, Your Family History, Practical Family History, Family History, Family Tree og Who Do You Think You Are? Med sine 61 millioner innbyggere blir det et blad for hver 10. million.

I New Zealand med et innbyggertall som er tilsvarende det norske finner man flere slektsforskerblader i kiosken, men de er alle importerte. Derav et fra Australia som har 22 millioner innbyggere. Dette bladet har egne sider om slektsforskning i New Zealand.

Må vi vente til vi blir 10, 20 eller 100 millioner innbyggere her i landet før vi finner et blad for denne "populære" hobbyen i kiosken?

onsdag 24. november 2010

3 År

Tiden flyr og i dag er det allerede 3 år siden det første innlegget på denne bloggen ble skrevet. Mangfoldet blant slektsbloggene i Norge er større enn noen gang og det dukker fortsatt opp noen nye. Selv om det blir stadig flere blogger så er nok aktiviteten litt avtagende. I løpet av den siste uken har 10 av mine norske favoritt slektsblogger blitt oppdatert. For et år siden så skjedde det samme i løpet av kun tre dager.

Noen av nykommerne det siste året er:
Dette er et par flere blogger enn hva jeg forventet for et år siden, men aktiviteten blant disse nykommerne er ikke så veldig stor. Det spørs om ikke slektsbloggbølgen er i ferd med å avta. Unntaket er DIS-Norges lederblogg som har daglige innlegg og det er ingen som kan hamle opp med et slikt aktivitetsnivå.

søndag 14. november 2010

SOL-vertens anbefaling

Det er hyggelig å få positive omtale. Denne gangen er det Mette Gunnari som har anbefalt min blogg for tredje gang på SOL sine sider om slektsforskning. Viggo sin blogg Tid & rom, som følger med på hvem som blir månedens anbefaling, har også kommet med noen hyggelige ord. Forrige gang min blogg var månedens anbefaling var i oktober 2009. Siden den gang har Mette anbefalt følgende blogger:
Til nå har følgende blogger vært månedens anbefaling:
Som tidligere nevnt så finnes det flere blogger som kan anbefales. Håper at noen av disse som allerede ikke har vært månedens anbefaling får mer oppmerksomhet i framtiden. Jeg planlegger også å presentere mine egne slektsblogg favoritter om ikke så lenge.