test

tirsdag 24. november 2009

2 År

Så er det gått enda et år og denne bloggen kan feire sin 2 års dag. For to år siden var det DISchat damene som var de aktive slektsbloggerne. I det påfølgende året kom DISchat gutta på banen. For et år siden antydet jeg at det fortsatt ville komme et par flere slektsblogger på nettet. Dette har også slått til med de flotte slektsbloggene

Tid & rom

Genit

Så mangfoldet er blitt ganske bra i løpet av disse 2 årene. Det som kjennetegner de aller fleste slektsbloggerne er at de er veldig ofte å finne på DIS-Norges DISchat. Så mange tilbringer nok mye tid ved tastaturet.

I løpet av de siste 3 dagene har 10 av mine norske favoritt slektsblogger blitt oppdatert. For et år siden skjedde det samme innenfor en periode på 4 dager så det kan kanskje tyde på en fortsatt stigenede aktivitet. Den mest aktive er fortsatt TorillJ med sine daglige innlegg i bloggen Ord fra DIS-Norges leder. For min egen del så har aktiviteten så langt i 2009 vært mindre enn i tilsvarende periode i 2008.

I det kommende året så tviler jeg på at vi vil se mange nye slektsblogger, men en eller to nye kan det sikkert bli. Det er tegn i tiden som tyder på at tilstrømningen av nye slektsforskere er blitt mindre enn hva vi har sett de siste årene. Om dette er så betydelig at det vil igjenspeiles i bloggaktiviteten i nær framtid er vel lite trolig.

For et år siden så hadde jeg et lite håp om at vi ville klare å arrangere en liten vennlig lokal slektsblogger konkurranse i løpet av det kommende året. Det klarte vi ikke og det ser vel ikke så lovende ut for de neste 12 månedene heller.

2 kommentarer:

Per-Olav sa...

Gratulerer med to-årsdagen Vidar. Det er mye interessant å lese her på slektsbloggen din. Lykke til videre.

Viggers sa...

Gratulerer med de 2 år som er passert. En fornøyelse å lese din blogg. Jeg er spesielt glad for at en blogg i Norge følger så godt med på internasjonale blogger.

Det stemmer at Tid & rom har en lakune på på ca ei uke nå, men jeg satser på variasjon & kvalitet framfor daglige innlegg. Har noen på beddingen & vil snart være på banen igjen.