test

lørdag 26. mai 2012

Hvem tror du at du er?

Nå bekrefter nrk.no at det snart kommer en ny sesong med programserien "Hvem tror du at du er?". Da er det trolig høsten 2012 det er snakk om. Vi får i alle fall håpe det da interessen for slektsforskning er normalt stigende utover høsten. 

Tidlig i 2011 sendte NRK de åtte første programmene i denne serien og det resulterte i en enorm interesse for slektsforskning. DIS-Norges Slektsforum dro stor nytte av dette og ble på den tiden det største forumet for slektsforskning i Norge. 

De siste årene har det vært flere norske TV program knytte opp mot slektsforskning og da gjerne i forbindelse med utvandringen til Amerika. Disse programmene har blitt sendt på mindre TV kanaler og har ikke hatt noen stor betydning når det gjelder interessen for slektsforskning.

I 2011 virket programserien "Hvem tror du at du er?" som en stor reklamekampanje for slektsforskning. DIS-Norge klarte å dra stor fordel av dette med økt aktivitet på Slektsforum og mange nye medlemmer. Klarer de å gjenta denne suksessen også denne gang eller er det Digitalarkivet eller Norsk Slektshistorisk Forening som er flinkest denne gangen? 

2 kommentarer:

Liv Ofsdal sa...

Hei Vidar!

Vi som sitter på DIS-kontoret merket også en økende interesse etter TV-Norges serie "Alt for Norge" både i form av medlemskap og henvendelser både på e-post og telefon.

Det er ikke helt korrekt at det kun er "Hvem tror du at det er" som har skapt interesse.

I tillegg merker vi økende interesse hver gang slektsforskning blir omtalt i media utenom disse tv-programseriene.

Vidar Øverlie sa...

Hei Liv,

Mange takk for kommentaren. Det er flott at DIS-kontoret har merket effekt av andre TV program. Det jeg poengterte var at denne effekten ikke har vært av stor betydning, men jeg tok kanskje litt hardt i. Har dere noen tall som kan illustrere den effekten dere har registrert, for jeg kan ikke se at Slektsforum har hatt noen betydelig respons. I alle fall ikke noe som har vært i nærheten av den effekten som "Hvem tror du at du er?" skapte.