test

søndag 24. mars 2013

Fora på engelsk

Lesere av denne bloggen har sikkert fått med seg at jeg ikke er tilhenger av mange fora innen slektsforskning da dette vanligvis medfører liten aktivitet i hvert enkelt forum. Faller aktiviteten under et kritisk nivå blir antallet personer som følger forumet så få at aktiviteten dør helt ut. Hva som er et kritisk nivå kan nok variere noe, men det bør i alle fall være litt mer enn 10 meldinger i måneden. Noen vil kanskje hevde at det bør være enda større trafikk med minst en melding i døgnet i snitt. 

Av engelske fora med fokus på norsk slektsforskning har RootsWeb hele 21 slike. De aller fleste av disse er geografisk inndelt på fylke pluss forumet Norway. Dette forumet er det suverent mest aktive og har flere hundre meldinger i måneden. Størst var aktiviteten på Norway i mars 2001 med 3128 meldinger. Siden da har aktiviteten avtatt. Mange av disse fylkesfora er nå døde, men det er litt aktivitet i Vestfold, Trøndelag, Buskerud, Telemark, Oppland og Vest-Agder.

Som en god nummer to kommer Norway-Heritage med sine 15 fora hvor forumet General genealogy er det mest aktive. Det er også litt aktivitet i fora for Hunting Passenger Lists, Norwegians in America og Kiwi Vikings & Aussies    

GenForum har tre slike fora, men det er kun forumet Norway som har litt aktivitet.

Ancestry.com, som har overtatt Rootsweb, har 22 fora for norsk slektsforskning. Disse er stort sett oppdelt fylkesvis. Det er liten aktivitet der bortsett fra forumet General som har litt aktivitet. 

De fora som her er nevnt har stort sett hatt avtagende aktivitet de siste årene. Dette kan nok i stor grad skyldes en enorm oppblomstring av Facebook sider om slektsforskning. Et eksempel ble omtalt her for vel et år siden. Historien har vist at denne FamilySearch siden for Norge ikke er liv laga. Behovet var allerede mer enn godt nok dekket av RootsWeb, Norway-Heritage, GenForum og Ancestry. Det finnes trolig også andre fora som ikke er nevnt her. Det slektsforskere har behov for er noen få fora med stor aktivitet og ikke et mangfold av mer eller mindre døde som det er vanskelig å holde oversikt over. 

Ingen kommentarer: