test

torsdag 13. februar 2014

Haltende studietilbud?

På nettsiden til Høgskulen i Volda opplyses det om at det ikke vil tilbys studium i slektsgranskning i studieåret 2014/2015. Dette studietilbudet startet opp i 2008 som et samarbeide mellom Høgskulen i Volda og DIS-Norge. Samme året ble oppstarten av dette viktige og nye studietilbudet tildelt denne bloggs Slektsforskerbragd.

I tråd med erfaringene fra de tre første årene ble studiet revidert og utvidet i studieåret 2011/2012. Studiet er delt i to kurs, Slektsgransking 1 og Slektsgransking 2, begge på 10 studiepoeng.

Nå opplyses det at: "Vi arbeider med eit tredje påbyggingsemne på 10 studiepoeng, med sikte på å tilby det frå studieåret 2014-2015.
NB: i tråd med dette blir ikkje studiet lyst ut for studieåret 2014-2015. Viss emne 3 blir klart, vil det bli tilbodet vårsemesteret 2015."

Vi får håpe at det bare blir en pause. Kanskje er det manglende ressurser på Høgskulen i Volda som er årsaken til at det nåværende studietilbudet og utviklingen av et nytt emne ikke kan foregå samtidig. Da kan vi gjerne ta en pause på et år før et enda bedre tilbud blir tilgjengelig. Er det derimot manglende interesse for studietilbudet som er årsaken så kan det forklares med dårlig markedsføring. Her har i alle fall både DIS-Norge og Høgskulen i Volda en jobb å gjøre. Dette studiet er det eneste av sitt slag i Norge og fortjener bedre markedsføring da det er med på å heve kompetansen innen slektsforskning.

3 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Ja dette var trist. Jeg lærte mye på de første to delene, og vet at mange andre også har hatt nytte av dem, i tillegg er det veldig fint å få papirer på det man kan!

TilFedrene sa...

Jeg ringte Høgskulen i Volda og de var ikke sikker på hvordan det kom til å bli i fremtiden, - om det bare var en pause eller om det kom et nytt opplegg. Uansett så er dette trist. Det er vel det eneste studiet var i slektsforskning her til lands?

Vidar Øverlie sa...

Ja, dette er det eneste studiet på dette nivået her til lands.

Det ser ut til å være usikkert hva som er fremtiden for dette studiet i Volda. Det vil være et tilbakeslag for kompetanseheving blant norsk slektsforskere dersom tilbudet forsvinner. Vi får håpe på det beste, men skulle det forsvinne så bør det åpne seg muligheter for andre aktører.

Her i Vestfold har vi et meget bra DIS kurstilbud innen grunleggende slektsforskning, men det blir selvsagt ikke den samme fordypningen som et høyskolestudium.