test

tirsdag 15. oktober 2019

Hvor finner jeg informasjon?

Hvor man kan finne søkbar informasjon er avhengig av tidspunktet vedkommende levde. Det er liten vits i å søke i Digitalarkivet etter nålevende personer. Derimot kan Nasjonalbiblioteket ha mye informasjon av interesse. Figuren gir en pekepinn på hvor det er mulig å finne personopplysninger til forskjellige tider. 

Digitalarkivet har sin styrke i de transkriberte folketellingene for 1801 og 1865 og kirkebøker. MyHeritage har litt mer komplette folketellinger for 1875 og 1891 enn Digitalarkivet og en enorm samling av familietrær som kan være til stor hjelp for tips i perioden etter 1910. Nasjonalbiblioteket er min favoritt da bøker og aviser gjerne inneholder informasjon som man ikke finner i de andre databasene og er spesielt viktig i nyere tid. Er man på jakt etter fødselsår kan også skattelistene for 2001-2009 som finnes hos Sagat være aktuelle. Best effekt får man ved å søke i alle de relevante databasene. 

Histreg.no er ikke tatt med i figuren, men kommer med ved neste oppdatering. Det er nok ingen tvil om at histreg.no blir et veldig godt verktøy med tiden og spesielt når dataene for perioden etter 1910 blir lagt inn. Vi vil da få en god oversikt over avdøde personer fra 1800 og fram til i dag. Vi får håpe at det deretter også kan gjøres et ordentlig skippertak for å få de langt mer krevende dataene fra før 1800 lettere tilgjengelig.  
-->   

4 kommentarer:

Unknown sa...

Interessant oversikt Vidar! Enig i det du sier om Nasjonalbiblioteket - har selv funnet mange nyttige opplysninger der, spesielt fra tiden 1910 - 1940. F.eks om forlovelser og ekteskap som tidligere ofte ble omtalt i lokale aviser. Det eneste som jeg syns gjør det litt vanskelig er at en del opplysninger ikke er tilgjengelig digitalt og krever at man oppsøker biblioteket fysisk i Oslo. Det har vel med 100-års sperrefristen å gjøre antar jeg.

Vidar Øverlie sa...

Hei,

Vær oppmerksom på at selv om det står "Kan kun åpnes i Nasjonalbiblioteket" kan det være mulig å få tilgang dersom man hendvender seg til sitt lokale bibliotek. Det er i alle fall tilfelle i Larvik.

Jeg vil oppfordre de som legger inn kommentarer om å ikke være anonyme.


Vennlig hilsen
Vidar

lakshsathish31 sa...

It was an excellent information for testing for a DNA test with such coding gives useful which helps to cure some disease through the test results.
mthfr a1298c
23andme raw data
choline deficiency
23andme health reports

Kristin Rønning Antonse sa...

Gode ​​dagers venner, jeg heter Kristin Rønning Antonsen fra Trondheim, Norge, jeg er lege lege av yrke, 47 år gammel. Les mitt sanne livs vitnesbyrd. Jeg har en positiv intensjon om at denne informasjonen vil hjelpe noen som leser denne artikkelen akkurat nå til å gjenopprette ødelagte ekteskap og gjenopprette tapt kjærlighetsforhold i løpet av to dager. Etter å ha vært i forhold til Grønseth i årevis, brøt han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake til å elske meg, men alt jeg gjorde var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har til ham, jeg spurte ham med alt jeg har, jeg ga løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt for kollegaen på jobben, og hun foreslo at jeg heller ville kontakte en kjærlighets spellcaster som kunne hjelpe meg med å stave det tilbake, men jeg er den typen personer som aldri trodde at kjærlighetsforestillingen eksisterte eller fungerte, jeg hadde ikke noe valg men for å prøve det, sendte jeg e-post til spellcaster-kanalen, og han fortalte meg at det ikke var noe problem at alt skulle gå bra før tre dager, at eksen min vil komme tilbake til meg før tre dager, han kastet Love spell-delen i luften og overraskende den andre dagen var det rundt kl. Min eks-kjærestepartner ringte meg på mobiltelefonen min, jeg var så overrasket over at jeg svarte på telefonsamtalen, og alt han sa var at han var så lei for alt som skjedde at han ville at jeg skulle komme tilbake til ham, at han elsker meg så mye . Jeg var så lykkelig og det var slik vi begynte å bo sammen lykkelig. Slik kan du nå ham hvis du trenger hjelp doctorigbinovia93@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836 ta ting for gitt og det vil ta fra deg ......