onsdag 7. mai 2008

Look Down Under

Ja, dette er kanskje en litt overraskende oppfordring. Med down under tenker jeg i denne sammenheng på New Zealand selv om uttrykket oftest blir brukt i forbindelse med Australia. New Zealand har en herlig blanding av mange tidsepoker og noen steder kan
man tro at man er tilbake på 1950 tallet. Slik var det også innen slektsforskning hvor papir og blyant fortsatt var det viktigste verktøyet for et par år siden. Jeg har vært medlem av
New Zealand Society of Genealogists i en del år og for en kort tid siden var det tid for å betale den årlige medlemskontingenten med sending av faks for å få betalt. I år hadde de derimot startet opp med betaling over nettet. Meget enkelt og lettvint. I tillegg ble anledningen benyttet til å legge foreningens siste CD med Early Wellington Settlers i handlekurven. Ypperlig service for i går lå den i postkassa.

Siden dette var en så positiv og overraskende opplevelse så sjekket jeg ut hvordan det er å fornye medlemskapet i to norske slektsforsker foreninger for de som bor i utlandet. Det ble ikke en positiv opplevelse så her bør det gjøres noe dersom man ønsker flere medlemmer.

3 kommentarer:

Laila Christiansen sa...

Utfra hva jeg hørte på Landsmøtet vårt, (in person) så jobber DIS-Norge med nytt medlems-system. Da vil nok alt bli mye bedre :-)

Vidar Øverlie sa...

Laila, når det gjelder DIS-Norge så har det allerede skjedd en forbedring. Det er nå mulig for engelsktalende i utlandet å melde seg inn på nettsidene. Med nytt medlems-system så blir det nok enda bedre.

Bendichte sa...

Hei Vidar....og takk for sist! Det var mitt første DIS årsmøte og det kanskje blir "uttalt" i mlitt innlegg i min blogg! Men utviklende var det!
Her på HedEmarken er det sol og blå himmel og iskaldt...det blåser fra alle kanter.
Ha en flott 17. mai! Klem fra B.