mandag 28. april 2008

DISchatens Landsmøte?

Sist helg var det landsmøte og aldri før har det vært samlet så mange DISchatere i et rom som kommuniserte med hverandre på DISchat. Selv hadde jeg lagt PCn ligge igjen hjemme da jeg skulle på DIS-Norges landsmøte på samme sted. Så snart man løftet blikket mot talerstolen var det ikke til å unngå å se en eller flere skjermer med DISchat. Hadde inntrykk av at de som satt hjemme og fulgte med på DISchat ble oppdatert fortløpende om hva som foregikk i salen og at de også fikk med seg noen kommentarer på veien.

DIS-Norges Landsmøte ble en meget positiv opplevelse. Som leder av DIS-Norges slektsfaglige utvalg var jeg invitert til landsmøte. Deltakelse på landsmøte gir inspirasjon og nye ideer og slik var det også denne gang. Styret i foreningen ønsker mer fokus på prosjektstyrte aktiviteter og det vil det også bli lagt opp til i langt større grad i det slektsfaglige utvalget i tiden som kommer. Foreningen trenger fornyelse på dette området etter mange år med aktivitetsutvalg med få utskiftninger av medlemmer.

Hva var så det viktigste som skjedde på landsmøte? Ikke så lett å svare på det da det var mange saker oppe til debatt. Informasjon om landsmøte finnes på bloggene til DIS-Norges leder, Laila, LivS og LivOs og sikkert på enda flere blogger for dette var også slektsbloggernes landsmøte. Kanskje var det et forslag om et eget ungdomsmedlemskap som ble fremmet på en utmerket måte av Per Olav Brobach Rasch. Forslaget ble meget godt mottatt av både styre og landsmøte og dette kan bli døråpneren for langt flere ungdommer i foreningen. Flere unge slektsforskere har i den siste tiden funnet veien til DISchat og de har nå blitt så mange at de setter i gang med egne aktiviteter. Dette er i alle fall noe nytt for foreningen som man må ta godt vare på og det må være på ungdommens premisser. Kanskje vil dette landsmøte i fremtiden bli husket for ungdommens inntreden i foreningen.

Ingen kommentarer: