fredag 4. april 2008

Hjelperen Cyndi

Man skal ikke ha holdt på lenge med slektsforskning før man finner ut at man bør gjøre seg kjent ned Cyndis liste over nettsteder for slektsforskere. Cyndi Howells og hennes medhjelpere har laget en oversikt med mer enn 260 000 lenker. Her finner man det meste som kan være av interesse. Prosjektet startet den 4. mars 1996 med en nettside med 1000 lenker. Cyndi's List ble raskt den mest omfattende oversikten som dekker de fleste aspekter og land innen slektsforskning.

Cyndi's List bruker jeg mest for å få oversikt over hva som finnes på internett innen for meg ukjente områder av slektsforskningen. Også på områder hvor man har en relativt god oversikt kan man oppdage nye nettsteder ved å sjekke Cyndi's List.

Når det gjelder nettsteder for slektsforskning i Norge er DIS-Norges nettside Genealogiske ressurserNorge har man et meget godt verktøy på dette området.

Joda, Cyndi har også en oversikt over blogger om slektsforskning. Dette er en oversikt som ble startet opp i april 2006, men som domineres nesten totalt av blogger fra USA.

Men hvem er så personen som har lagt ned et så enormt arbeid med å oppdater og videreutvikle Cyndi's List. Dick Eastman i Roots Television har snakket med henne og intervjuet kan du se nedenfor.


Ingen kommentarer: