test

mandag 21. desember 2009

DigitaltMuseum er verdt et besøk

Her om dagen kom jeg over en lenke til DigitaltMuseum og selvsagt stakk jeg innom selv om jeg ikke er en veldig ivrig besøkende av museer.

De norske museers samlinger inneholder et svært omfattende materiale. Museene forvalter samlet om lag 15 millioner gjenstander, 9 millioner fotografier og 5000 verneverdige bygninger. To tredjedeler av gjenstandene har naturhistorisk tilknytning, 3,6 millioner blir kategorisert som kulturhistoriske og 600 000 som kunsthistoriske.

Nå finner vi ikke alt dette på DigitaltMuseum, men godt over 100 000 fotografier er en veldig god begynnelse. Et raskt søk på nære familienavn og steder knyttet til min egen familie resulterte i to bilder av meget nær slekt. Et barnebilde fra 1920 og et i voksen alder fra ca. 1955. Der var det også bilder av klesplagg fra 1931 produsert av nær familie og dette var kanskje den største overraskelsen. Vil sterkt anbefale at andre slektsforskere også stikker innom DigitaltMuseum. Kanskje finner du også noen hyggelige overraskelser der.

1 kommentar:

Greta sa...

God jul Vidar. Klem fra Greta