test

onsdag 27. januar 2010

Null null

På Slektsforskerdagen i fjor fikk jeg spørsmål om denne karen dro til New Zealand under navnet Andrew Nelson? I New Zealand har jeg sammen med 15-20 slektsforskere der søkt etter denne mannen og familien uten å finne dem med sikkerhet.

Det vi vet er at Knut Andreas Ambrossen Tollenæs var født den 13.10.1832 og døpt den 28.10.1832 i Solum. Han ble den 30.04.1848 konfirmert i Solum under navnet Knud Andreas Ambrossen Knardalstrand. Der slutter de kjente opplysningene om han i Norge.

Familien har tre bilder tatt i Dunedin, New Zealand, i ca. 1875. Det ene er av Andrew Nelson, det andre av Fru Nelson og det tredje av barna Sara 13 år, Andreas 11 år, Lovise 8 år og Hanna 5 år. Familien tror at dette kan være bilder Knut Andreas Ambrossen og familien.

Siden vi ikke klarte å finne Knut i New Zealand lurte jeg på
om han og familien kanskje dro videre til Amerika etter et kort opphold i New Zealand. En etterlysning på Slektsforum ga null resultat og det samme ble utfallet da det ble lagt ut en etterlysning på Brukarforumet på et senere tidspunkt. Vurderer nå å prøve en etterlysning på Norway-L eller er det noen som har et bedre forslag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Jeg har hørt historien, fra samme dame som deg.

Jeg fant en Andrew Nelson med tilknytning til Dunedin i et valgmantall fra Otago fra 1870-tallet. Yrket er noe spesielt: "cordial maker" - hvordan det nå skal forstås. En som lager eller selger styrkedrikk, naturmedisin eller fruktdrikker?

Antagelig var ikke Andrew Nelson et uvanlig navn. Men det forutsetter vel et nordisk opphav. Siden stedet og tidsrommet passer, er det kanskje interessant. Er det kjent for deg?

http://marvin.otago.ac.nz/oni/details.php?recid=331895.14

Vet ikke om disse er samme mann.
http://marvin.otago.ac.nz/oni/oniresults.php

Om dette er til noen hjelp, vet jeg ikke.

mvh Per Arne Rødh

Vidar Øverlie sa...

Hei Per Arne,

Beklager sen respons på kommentaren din, men slektsforskning har måttet vike prioritet de siste ukene.

Med god hjelp fra slektsforskere i New Zealand så fant vi minst tre forskjellige Andrew Nelson som kunne være mulige kandidater. En av disse tre kandidatene var den personen som du nevner. Ved nærmere utsjekking så viste det seg at det var lite trolig at noen av disse var den rette personen med tilknytning til Norge.

mvh
Vidar