lørdag 26. januar 2013

Norske slektsblogger


For omtrent et år siden skrev jeg om at aktiviteten på slektsblogger hadde begyndt å avta og at antallet nye blogger også hadde avtatt. I løpet av 2012 har jeg kun registrert to nye slektsblogger og det er "Renathe`s Verden" og "Ivars blogg" med henholdsvis 14 og 12 innlegg i 2012. Så det er heldigvis fortsatt litt tilsig av nye blogger. 

En negativ observasjon er at det nå er to uker siden siste innlegg på min 10 norske slektsbloggliste. I januar 2012 var det tilsvarende tall 5 dager. Dette bekrefter den generelle observasjonen for et år siden med avtakende aktivitet på norske slektsblogger. Det er meget trolig at det er Facebook som har overtatt en del av den aktiviteten som ellers ville ha foregått på slektsbloggene.

Blant de norske slektsbloggene er "Genit" av Liv Marit Haakenstad og "Slekt og slikt!" av Laila Christiansen blant mine favoritter. Så jeg håper de holder det gående. 

3 kommentarer:

Laila Christiansen sa...

Vidar - din "to uker siden sist " viser vel at dine blogginnlegg ikke er helt uptodate`? Eller er ikke det hva du mener?? Klem

Viggers sa...

Tja, Vidar. Jeg synes sjøl jeg er ganske aktiv for tida. Blogget fire ganger de siste 14 dagene:
13., 16., 18. & 20. januar. Den første & siste av disse var ganske lange & omtalte et slektshistorisk tema. Hvem tror du at du er?

Forresten omtaler jeg Hanne Krogh-programmet i morgen 27. januar.

Men jeg er enig med deg i at aktiviteten burde vært større på slektsforskerbloggene. Dog er det ikke helsvart.

Vidar Øverlie sa...

Hei

Laila, beklager at jeg var litt uklar. Ser nå at det kan misforstås. Det jeg mente var at 10 norske slektsblogger hadde hatt nye innlegg de siste 2 ukene. For et år siden var det 10 norske slektsblogger som hadde nye innlegg i løpet av kun 5 dager. Dette indikerer litt høyere aktivitet for et år siden.

Men dette er som Viggo nevner kun en del av bildet. Det stemmer at det har vært skrevet flere innlegg i forbindelse med programserien "Hvem tror du at du er?". Her er det Laila, Liv Marit og Viggo som har vært svært aktive innenfor et enkelt tema. Men dette er kun 3 av mange titalls blogger.

I løpet av det siste året har 37 norske slektsblogger hatt nye innlegg. Hva tilsvarende tall var for et år siden har jeg ikke registrert.

Situasjonen er slettes ikke helsvart, men jeg mener vi kan registrere en generell litt avtagende aktivitet i forhold til tidligere år.