test

lørdag 12. januar 2013

Slekt og DNA på norsk

Er du interessert i å finne ut hva DNA tester kan brukes til i forbindelse med slektsforskning bør du lese artiklene på bloggen Norgesprosjektet DNA. Det er ikke  så mange innlegg der, men de er i aller høyeste grad lesverdige og gir eksempler på hvordan DNA tester kan være til hjelp.

Selvsagt finnes det også en facebook side om dette for den som ønsker å følge med på mer hyppig utveksling av opplysninger. Du finner den på The Norway DNA project - Norgesprosjektet FTDNA. Selvsagt oppfordres alle som er interessert i dette teamet om og ta en test og delta i Norgesprosjektet DNA. Jo flere som er med desto bedre blir resultatet!    

2 kommentarer:

Cathrine Apelseth-Aanensen sa...

Spennede de mulighetene det gir å DNA teste seg. Det som er litt vanskelig er å velge hvilken man skal bruke. Er alle like bra?

Vidar Øverlie sa...

Hei,

De testene som FamilyTreeDNA utfører er meget populære blant slektsforskere og kan godt anbefales. Det som er viktig er å ha en klar formening av hva man ønsker å oppnå med en DNA test og velge test type ut fra det. Ta en titt på DIS-Norges nettsider om DNA og slekt.

http://www.disnorge.no/genress/index.php?todo=visKategori&kid=105922

mvh
Vidar