søndag 6. januar 2013

Overraskende norske topp 100 plasseringer

Fra tid til annen dukker det opp oversikter over populære nettsteder. Det canadiske GenealogyInTime Magazine hevder å ha laget en objektiv global oversikt basert på data fra Alexa.com som jeg også tidligere har brukt for å måle trafikken på norske nettsteder. GenealogyInTime Magazine sin oversikt over de 100 mest populære nettstedene finner du her.

Det er slettes ikke overraskende at Ancestry.com er på topp også i år. Blant de 10 første er det små forandringer sammenlignet med forrige år. At Digitalarkivet er det mest populære norske nettstedet er heller ingen overraskelse, men at det dukker opp allerede på en 12. plass er meget imponerende. Norge er tross alt et meget lite land med kun 5 millioner innbyggere. Selv om vi tar med alle de som utvandret fra Norge og dobler dette tallet, så er det et lite tall sammenliknet med andre land. En annen overraskelse at det nettstedet MyHeritage.no også er med på listen allerede på en 18. plass. Dette er den høyeste plasseringen blant nykommerne. 

Blant slektsblogger kommer ikke overraskende Eastman´s Geneaology Newsletter øverst på 22. plass og blant DNA nettsteder er det som forventet FamilyTree DNA som ligger øverst med en 17. plass.

At listen ikke inneholder noen andre nordiske, australske eller new zealandske nettsteder kan man jo undres over og tyde på at listen er ganske selektiv på hvilke nettsteder som er tatt med.

Ingen kommentarer: