test

lørdag 1. november 2008

Hele Norge på CD-ROM

Stabelen med CD'er har vokst og tiden er kommet for en liten opprydding. Planen er å legge disse CD'ene inn på PC'en og på back up da selv CD'er tar plass når det blir mange nok. På de fleste CD'ene ligger det gamle familie bilder, men den som er avbildet dukket også opp. Dette var en CD som ble kjøpt for 10 år siden og var et stort framskritt på den tiden sammenlignet med papirutgaven av alle landets telefonkataloger. I tillegg kunne man søke i alle dataene. Lastet CD'en inn på PC'en og sannelig fungerte søkemotoren også idag. Men er dette noe å samle på da? Nei, disse dataene har kanskje ikke så stor verdi i dag, men om 10-20 år så kan dette bli en viktig kilde for slektsforskere. Tenk om vi hadde like lett tilgang til flere årganger av alle Norges telefonkataloger i det 20. århundre.

3 kommentarer:

Trygve Kikut sa...

Mange bibliotek samler jo på tidligere telefonkataloger. De blir jo riktignok ikke søkbare slik som denne CD-ROM platen, men de er nå der :-)

Anonym sa...

Hi, we would like to buy a copy of this old telefonkatalog? Please contact us at jonas.telefonkatalog@triop.se if you still has it (or a copy)

Vidar Øverlie sa...

Sorry, I can not provide you with a copy. Maybe Telenor can help.