torsdag 13. juni 2013

Myheritage.no populært i Norge

Interessen for det norskspråklige nettstedet Myheritage.no har vært sterkt økende de siste to årene. Nettstedet ligger nå på en solid andreplass blant relevante nettsteder for slektsforskere i Norge mens Arkivverket.no fortsatt ligger på topp. Også andre kommersielle nettsteder som Geni.com og Ancestry.com er inne på den norske rangeringen hos Alexa.com

Slektstrærne på nettstedene Myheritage.no, Geni.com og Ancestry.com får ofte mye negativ omtale da de sprer en enorm menge med åpenbart gale slektsdata. Men slektsforskere tiltrekkes av lettvint informasjon og er lite kritiske til kvalitet i den aller tidligste fasen av sin egen slektsforskning. Da er man som oftest mest interessert i å etablere en anetavle langt tilbake i tid. Selv referanse til hvor man fant informasjonen eller kvaliteten er desverre ikke så viktig da. Etter hvert lærer man at man må selv være kritisk og alltid sjekke opplysninger man finner på nettet med primærkilder før man bruker dem og notere kilden.

Sammenlignet med en oversikt fra november 2011 er det tydelig at disse kommersielle nettstedene har stor framgang. Framgang er også notert for Slekt1.com og Dinslekt.no mens det motsatte har skjedd for Norwayheritage.com, Genealogi.no og Slekt.no. Noe overraskende er det kanskje at interessen for nettstedet Genit.no er så liten.

2 kommentarer:

tove sa...

Man skal i hvert fall ALDRI ha slektsdataene sine kun registrert på MyHeritage. Har laget en bitteliten historie om mine erfaringer her:

http://buldr.no/2014/03/09/slektsforskning-plutselig-eier-du-ikke-slektstreet-ditt/

Vidar Øverlie sa...

Hei Tove,

Mange takk for at du delte din erfaring. Regner med at du laget en GEDCOM fil av dataene du hadde på MyHeritage før du sa stopp.

Backup av data er et godt prinsipp som man gjerne slurver med til man har dårlig erfaring selv.