fredag 13. desember 2013

Nye norske slektsblogger

De siste årene har vi ikke vært bortskjemt med mange nye flotte slektsblogger som ser dagens lys. Men her om dagen dukket unntaket opp med slektsbloggen Barnas hjerter til Fedrene som nå har vært i drift et par måneder. Slektsbloggen skrives av den meget erfarne slektsforskeren Cathrine Apelseth-Aanensen. Dette er den type slektsblogg som er lærerik for de fleste også for den erfarne slektsforskeren. I løpet av de tre siste månedene har det til nå vært hele 32 innlegg. Fortsetter aktiviteten på samme nivå blir det nok en del flere i løpet av året. Av årets nykommere er dette min favorittblogg. Fortsetter strømmen av flotte innlegg så blir den blant de beste norske slektsbloggene.

En annen ny og meget bra slektsblogg siden min forrige blogg oversikt i januar 2013 er bloggen May B. Odden som hadde hele 17 innlegg den første måneden juli og totalt 22 innlegg så langt i år. Også May B. Odden er en meget erfaren slektsforsker som deler sin erfaringer med leserne med flotte innlegg.

En annen nykommer med 11 innlegg i 2013 er slektsbloggen Familie og Slekt. Bloggen skrives av Alexander Glasø som er blant de yngste av aktive norske slektsbloggere. Han skriver flott om sin egen slektsforskning og har stor fokus på familie bilder. Vi trenger flere yngre slektsbloggere som Alexander.   

En annen nykommer er else marie slekt skrevet av Else Marie Eriksen. Hun skrev 11 innlegg i perioden juni - august, men deretter har det vært stille. Håper hun snart kommer tilbake med nye innlegg.   

Dette er det jeg har klart å fange opp av nye slektsblogger i 2013. Det kan se ut til at den negative trenden med få nye blogger som har vært observert tidligere nå er brutt. Det er nemlig mange år siden det har vært så mange flotte nykommere.  

Ser vi derimot på aktiviteten blant norske slektsblogger så er det 10 blogger som har hatt nye innlegg i løpet av de tre siste ukene. For et lite år siden hadde det samme antall blogger innlegg i løpet av 2 uker og dette bekrefter den langvarige negative trenden med færre innlegg selv om det kommer nye slektsblogger på arenaen.        

3 kommentarer:

TilFedrene sa...

Takk for fin omtale av bloggen min.

Vidar Øverlie sa...

Hei,

Det er ikke vanskelig å skrive noe fint om en slik flott slektsblogg. Gleder meg til flere innlegg der.


mvh
Vidar

Alexander Glasø sa...

Jeg hadde ikke fått med meg denne omtalen. Takk så mye, Vidar! Jeg håper etterhvert som jeg får litt mer erfaring kan jeg kanskje begynne å skrive mer av bredere og allmenn interesse. :)