Så er det gått enda et år og denne bloggen kan feire sin 2 års dag. For to år siden var det DISchat damene som var de aktive slektsbloggerne. I det påfølgende året kom DISchat gutta på banen. For et år siden antydet jeg at det fortsatt ville komme et par flere slektsblogger på nettet. Dette har også slått til med de flotte slektsbloggene
Tid & rom
Genit
Så mangfoldet er blitt ganske bra i løpet av disse 2 årene. Det som kjennetegner de aller fleste slektsbloggerne er at de er veldig ofte å finne på DIS-Norges DISchat. Så mange tilbringer nok mye tid ved tastaturet.
I løpet av de siste 3 dagene har 10 av mine norske favoritt slektsblogger blitt oppdatert. For et år siden skjedde det samme innenfor en periode på 4 dager så det kan kanskje tyde på en fortsatt stigenede aktivitet. Den mest aktive er fortsatt TorillJ med sine daglige innlegg i bloggen Ord fra DIS-Norges leder. For min egen del så har aktiviteten så langt i 2009 vært mindre enn i tilsvarende periode i 2008.
I det kommende året så tviler jeg på at vi vil se mange nye slektsblogger, men en eller to nye kan det sikkert bli. Det er tegn i tiden som tyder på at tilstrømningen av nye slektsforskere er blitt mindre enn hva vi har sett de siste årene. Om dette er så betydelig at det vil igjenspeiles i bloggaktiviteten i nær framtid er vel lite trolig.
For et år siden så hadde jeg et lite håp om at vi ville klare å arrangere en liten vennlig lokal slektsblogger konkurranse i løpet av det kommende året. Det klarte vi ikke og det ser vel ikke så lovende ut for de neste 12 månedene heller.
Fra tide til annen er det noen som kontakter meg da de har registrert at jeg er interessert i norsk utvandring til New Zealand. Slike henvendelser gjelder også ofte Australia.
Her om dagen var det en som ønsket å finne etterkommere til en kar som skulle ha utvandret til Australia omkring 1950. Personen hadde et litt uvanlig etternavn og det var ikke så veldig mye å finne i de mest brukte kildene for Australia. Telefonkatalogen for Australia ga heller ingen tips om mulige etterkommere. Derimot ga et søk på facebook et treff på etternavnet som så meget lovende ut, men i et annet land og verdensdel, på Filippinene. En henvendelse til karen som hadde registrert seg på facebook resulterte i en bekreftelse av at han var sønn av nordmannen som hadde utvandret til Australia og senere til Filippinene. Uten facebook så hadde det nok vært veldig vanskelig å finne denne etterkommeren. Med flere hundrede millioner personer registrert på facebook er dette blitt et bra verktøy når det gjelder å finne nålevende på global basis.