mandag 25. februar 2013

Enda en sesong med "Hvem tror du at du er?"

l følge nrk var årets sesong av "Hvem tror du at er?" enda mer vellykket enn den første sesongen som ble sendt for to år siden. Linn Skåber trakk over en million seere til TV-skjermen på en mandagskveld. I snitt har årets sesong av serien resultert i 876 000 seere av hver episode. Dette skal være ca. 100 000 flere seere enn forrige sesong. Dette er seertall som nrk gjerne vil ha.

Det er ikke bare nrk som har fordel av slike TV program. Slektsforsker foreningene merker også økt interesse for slektsforskning med flere medlemmer og økt deltakelse på møter og andre arrangement.  

Det er et betydelig forarbeide som må gjøres for å lage en slik serie, men vi får håpe at det ikke tar to år som sist gang. Siden det nå er avklart at det blir en ny serie kan vi håpe at den kommer tidlig i 2014. Da får vi håpe at slektsforsker foreningene er enda bedre forberedt til dra nytte av denne enorme reklame kampanjen for slektsforskning.  

Flere slektsblogger har hatt omfattende omtale av episoder i årets serie. Du kan lese disse omtalene på bloggene Genit, Slekt og slikt! og Tid og Rom. 

Ingen kommentarer: