test

mandag 20. januar 2014

Enda en norsk overaskelse på topp 100 listen

Også i år har canadiske GenealogyInTime Magazine publisert sin topp 100 liste over populære nettsteder for slektsforskere. Oversikten baserer seg som tidligere på data fra Alexa.com

Den største overraskelsen er vel at det finnes hele tre norske nettsteder på denne listen. I år har også DIS-Norge kommet med med en 34. plass og på topp i kategorien foreninger. At man finner norske nettsteder på 13, 20 og 34 plass viser nok at denne listen er nokså selektiv i utvalg av nettsteder. Fra de andre nordiske land finner vi kun to svenske og et dansk nettsted i den nedre 1/4 av listen. Rekkefølgen blant de norske nettstedene samsvarer med min oversikt i juni 2013.

Blant topp 10 er det kun små justeringer i forhold til i fjor og fortsatt ligger Ancestry.com på topp. De største forskjellene fra i fjor er at MyHeritage.com har falt fra andre til fjerde plass og at forumet MyFamily har droppet fra 10. plass til 29. plass.

Av andre kjente nettsteder som har klatret på listen ser vi Eastmans blogg oppe på 11. plass og den ligger på topp blant bloggene.

4 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Jeg anser ikke Myheritage.no som en "norsk" kandidat i denne henseende, og heller ikke en positiv listing :(

Vidar Øverlie sa...

Hei Laila,
Om du nå ønsker å gi MyHeritage.no en annen nasjonalitet (israelsk? eiere) får nå så være. Nettsiden henvender seg til norsktalende og har vært utrolig flinke til å tiltrekke seg mennesker med interesse for slektsforskning. De har klart å legge listen så lavt og brukervennlig at de har veldig mange brukere og det er også fornøyde brukere. Joda, jeg er også kritisk til masse useriøs slektsforskning som finnes der og prøvd å rette opp noen feil. Mitt inntrykk etter å ha vært i kontakt med et par hundre besøkende på en messe i fjor høst er at det må være minst like mange brukere av MyHeritage som det er medlemmer i DIS-Norge. Men jeg har inntrykk av at det er relativt få MyHeritage brukere som er medlem av DIS. Mange MyHeritage brukere vil nok etter hvert oppdage de mer negative sidene med deres system og derfor se seg om etter andre alternativer. Det positive er derfor at vi finner mange potensielle medlemmer blant MyHeritage brukerne dersom man ønsker å øke antallet medlemmer.

TilFedrene sa...

Artig. Visste ikke at det fantest en slik liste en gang, Bloggen din er et oppkomme av interessant informasjon.

Vidar Øverlie sa...

Det er hyggelig at du finner stoff som er av interesse.