onsdag 24. oktober 2012

Superbidragsyteren

Dere som er innom bloggen min har kanskje registrert at det settes stor pris på de som bidrar i den enorme slektsforsker-dugnaden som foregår rundt om. På denne arenaen er det veldig mange bidragsytere, men det er en som er langt mer aktiv enn andre og det er Anne-Lise. Hun har sin egen blogg hvor hun forteller om sine aktiviteter. I mars nevnte hun at hennes arbeide med registreringen av 1875-folketellingen hadde nådd noe over 60 000 personer. Og det skal ikke forundre meg om det har blitt enda flere. Den 1. juli deltok hun også i FamilySearch sin registreringsrekord sammen med over 46 000 andre som resulterte i totalt over 10 millioner registreringer på en dag. Anne-Lise sin innsats for å få 1875 folketellingen registrert er formidabel og hun er en kandidat til årets slektsforskerbragd som det skal bli veldig vanskelig å overgå. Du verden så heldig vi slektsforskere er som har en slik superbidragsyter. 

En oversikt over hva som er søkbart av 1875 folketellingen på Digitalarkivet finnes her, men det er usikkert om denne siden er ajour. Vestfold skal være ferdig registrert, men den delen er kanskje ikke gjort søkbar enda.    

4 kommentarer:

Ingmar sa...

Heilt einig, hun er heilt rå på dettte.

Ein fantastisk innsats frå Anne-Lise.

Laila N. Christiansen sa...

Fint at du trekker fram de som ikke synes så veldig godt, Vidar!

Anne Lise fortjener helt klart oppmerksomhet og takk fra oss som nyter godt av hennes innsats på 1875-indekseringen!

Tore Kristiansen sa...

Det er en flott jobb som Anne-Lise gjør! :-)

Jeg bidrar ikke med registreringa av FT1875, så jeg har ikke helt oversikten, men jeg trodde at dette var et samarbeid med Familysearch, slik det står i dette emnet på Slektsforum

Vidar Øverlie sa...

Hei Tore,

Jeg er klar over at DIS samarbeider med FamilySearch på dette prosjektet. Men jeg håper da virkelig at DIS også har sikret seg retten til å gjøre disse dataene tilgjengelig hos Digitalarkivet. Jeg vet ikke hva FamilySearch vil gjør med disse dataene på et senere tidspunkt, men det vil være synd om data fremskaffet ved dugnad blir solgt uten at de er tilgjengelig på Digitalarkivet.