test

onsdag 4. november 2020

Ny reklameplakat

 Torsdag 5. november kl. 20.00 starter den nye serien "Ukjent arving" på NRK 1. Serien har fem episoder i sesong 1. Mange av oss kjenner nok til en tilsvarende serie fra svensk TV som også har vært populær i Norge.

Vi har tidligere sett at slike serier kan fungere som en enorm reklameplakat for slektsforskning. Dette var spesielt tydelig i 2011 da NRK startet med serien "Hvem tror du at du er?" Da eksploderte interessen på flere slektsfora. Spesielt var det mange på Slekt og Data sitt Slektsforum som var flinke til å hjelpe mange nybegynnerne. Dette var nok også med på å gjøre Slektsforum til å bli det mest aktive forumet i noen år. 

Etter 2011 har det også blitt vist en del andre serier knyttet til slektsforskning uten at det har ført til betydelig direkte økt aktivitet på diverse slektsfora. Kanskje publikum har fått nok av serier om slektsforskning. Er det mulig at "Ukjent arving" vil bryte denne trenden og skape en ny slektsforsker bølge. Eller vil noen av de store slektsforsker organisasjonene i Norge utnytte denne reklameplakaten til å skape mer aktivitet.

Ingen kommentarer: