test

lørdag 7. september 2019

Nytt fra MyHeritage LIVE 2019


Gilad Japhet presenterer et mulig nytt entnisitet estimat for Norge.
For andre gang arrangerer MyHeritage sin LIVE konferanse. Etter å ha startet i Oslo i fjor er det Amsterdam i år. Her i Amsterdam er det også flere nordmenn som også var til stede i Oslo, så det er ingen tvil om at fjorårets arrangement var vellykket. Også i år åpnet konferansen med en innledning av MyHeritage grunnlegger og CEO Gilad Japhet. Som entusiastisk slektsforsker vet han hva slektsforskere ønsker seg og MyHeritage er derfor ledende på utvikling av nye effektive verktøy for slektsforskere. På RootsTech konferansen tidligere i år fikk vi de nye DNA verktøyene AutoClusters og Theory of Family Relativity (ToFR).

På denne konferansen fikk vi høre at MyHeritage har gjort sitt 10. oppkjøp ved å ha tatt over SNPedia og Promethease. Mer informasjon om dette oppkjøpet finnes på MyHeritage bloggen. Størst betydning for oss brukere er trolig at ved dette oppkjøpet får MyHeritage utvidet sin DNA database med ca. 10%.

En annen nyhet er opprettelsen av MyHeritage Education hvor det blir letter å finne informasjon om og hvordan man bruker MyHeritage. Der vil man finne:

·      Opplæringsvideoer
·      Webinarer (Også noen webinarer fra Legacy FamilyTree Webinars vil bli tilgjengelig)
·      Opplæringsdokumenter
·      Nedlastbare ressurser

Som vi vet kan usikkerheten i ToFR være ganske stor da samme navn ikke nødvendigvis betyr samme person. Det jobbes derfor med å forbedre kvaliteten for Skandinavia. 

Vi kan nok også forvente oss store fremskritt når det gjelder nøyaktigheten for beregnet etnisitet i Skandinavia. Det ble nevnt at man om ikke så lenge kanskje kan indikere etnisitet ned på fylkesnivå samt utvandring til mest vanlig stat i USA.

Det som kanskje er vel så viktig som det som blir opplyst i presentasjoner er den informasjonen man får ved uformell kontakt under konferansen. Uten å røpe detaljer er det åpenbart at vi har mye å glede oss til i de kommende 12 månedene da mange flere norske kilder vil bli tilgjengelig. Vi er heldige at Norge for så stort fokus. Så følg med!
-->

Ingen kommentarer: